A fürdőszoba tervezésénél örökös dilemma, hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint építsünk be. De miért is kellene választani, amikor megkaphatja mindkettőt? Nem kell aggódni a helyhiány miatt sem. A fürdőkád-zuhanykabin kombó dísze lehet a kicsi és a tágas fürdőszobáknak is, rendkívül helytakarékos megoldás. Egyetlen egy elemre van szükség: ez a kádparaván.

 

Válassza ki a kádparaván típusát!

Nyitható kádparaván
Attól tart, hogy fürdés közben zavarná a paraván üveglapja? A nyitható kádparavánt csak akkor látja, amikor használni akarja. Amikor nincs rá szükség, ráhajtható a falra.

kadparavan

 

Fix kádparaván
Zuhanykabinhoz hasonlóan működik. Zuhanyozáskor az üvegre csapódó víz garantáltan a kádba fog lecsorogni. Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az így kialakított zuhanykabin háromfalú, vagyis nem 100%-os a védelem a kifröccsenő vízzel szemben. A padlóra kicsapódó víz mennyisége csökkenthető a fal szélességének növelésével, ezt azonban a két tagból álló paravánokkal lehet megoldani.

kadparavan

Két tagból, egy fix és egy nyitható elemből álló kádparaván
Segítségével minimalizálható a padlóra kifröccsenő víz mennyisége.

kadparavan

Harmonika: a kádparaván harmónikaszerűen belapozható
A nyitható paraván komplex változata, nagyobb szélességének köszönhetően jobban teljesít a fürdőszoba szárazon tartásában.

kadparavan

Keresztrudas
A paraván felső részét a szemközti falról egy rozsdamentes acélrúddal merevítik. Akkor van rá szükség, amikor az oldalsó rögzítés nem nyújthat 100%-os biztonságot. Hogy szükséges-e keresztrudat használni, azt a kádparaván mérete határozza meg.

A kádparaván lehet klasszikusan víztiszta, átlátszó üveg kevés szerelvénnyel. De lehet belőle a fürdőszoba dísze is: készülhet íves vagy nagyíves kivitelben, választhat mintás üveglapot. Homokfúvásos, savmaratott, anyagában színezett vagy festési eljárással díszített üvegek állnak rendelkezésre. A minta lehet geometrikus, növényi, klasszikus, modern, összehangolhatja a fürdőszobája stílusával (például a csempe díszítésével), de teljesen egyedi megoldást is kérhet.

A kádparaván nagy előnye, hogy igen rövid határidővel kialakítható. Kis befektetéssel sokkal praktikusabbá, higiénikusabbá és esztétikusabbá teheti fürdőszobáját.

kadparavan

 

Miért éri meg egyesíteni a zuhanyfülkét a fürdőkáddal? A válasz egyszerű: mert jól mutat és elegáns, ráadásul rendkívül praktikus megoldás! Egy kádparaván beszerelésével a stílus és a praktikum szerencsésen találkozik. Kérjen ajánlatott!