üveg tolóajtó

Növelje meg lakása területét négyzetméterekkel, átépítés nélkül! Az üveg tolóajtó rengeteg teret spórolhat meg Önnek. Úgy a dizájn, mint a funkció szempontjából megéri: az üveg tolóajtónak ugyanis számtalan előnyös tulajdonsága van.

uvegajto

Az üveg tolóajtó 7 legfontosabb előnye

 1. Kis helyigény
  A tolóajtó ott is elfér, ahol hagyományos társai szóba sem kerülnek. Nem kell kitalálni, hogy melyik oldalra kerüljön, melyik irányba nyíljon, hiszen a fal síkjával párhuzamosan mozog (maximálisan helytakarékosak a falban futó típusok). Aki kis lakásban él, annak különösen ajánlott, mert értékes teret hódíthat vissza.
 2. Fény, fény, fény
  Az üveg tolóajtó keretbe foglalt hatalmas üvegtáblákból áll. Ezek földtől a plafonig futhatnak, ezért maximális mennyiségű természetes fényt engednek be a helyiségbe.
 3. Terek egyesítése
  Általában azt szoktuk mondani az üveg tolóajtóról, hogy képes naggyá varázsolni a kis lakásokat, és ugyanígy képes behozni a természetet a házunkba. Mindezt úgy teszi, hogy nem számolja fel a helyiségek intimitását: bár a fénynek utat enged, a hangnak már nem. Az ajtólap készülhet víztiszta, átlátszó üvegből, de ez csak egy lehetőség! Ön választhat savmaratott, mintás üveget, ami átengedi a fényt, de korlátozza az átláthatóságot.
 4. Minimalista dizájn nem csak minimalista lakásokba
  Egyszerű és modern, az üveg tolóajtó jól illeszkedik minden lakberendezési stílushoz. Akár a klasszikushoz is, éppen azért, mert semlegességével, finom eleganciájával hagyja, hogy a lakás stílusa legyen a meghatározó. Egy antik enteriőrben éppoly előnyösen mutat, mint a legújabb trendek szerint berendezett lakásban.
 5. Biztonságos
  Még a közelmúltban is sokan azért mondtak nemet az üveg tolóajtóra, mert tartottak a sérülésektől, amelyeket egy esetleges törés okozhat. Az üveg törékeny, ezt nem lehet tagadni. Az üveg tolóajtó azonban edzett üvegből készül, az edzési folyamattal pedig jelentősen megnő az üveg terhelhetősége és ütésállósága. Biztonságos, mert esetleges törés esetén tompa élű üvegszilánkokra esik szét, amelyek nem okoznak sérülést.
 6. Időtálló
  Mivel nem kopik, nem porlik és karcmentes, az üveg tolóajtó nem fog megvetemedni, felújításra szorulni fél év múlva. Változatlan minőségben élvezheti hosszú éveken át, mert a hagyományos ajtók esetében előforduló kisebb balesetek (ütődés, karcolás) az edzett üvegen nem hagynak nyomot. Még gyermekünk kreativitásának vagy házikedvencünk játékosságának nyomait sem őrzi meg!
 7. Energiatakarékosság
  Első ránézésre talán nem is gondolná, de az üvegajtó hatékony szigetelő is lehet. A legújabb gyártási technológiáknak köszönhetően Ön választhat hőszigetelt, hangszigetelt üveget is. Ma már többféle bevonat létezik, például olyan, ami kiszűri az UV-sugárzást – így a kültéri üveg tolóajtók is kényelmesen használhatók.

üveg tolóajtó

Nem kedveli a túlzsúfolt helyiségeket? Az üveg tolóajtó a legokosabb döntés helyhiány esetén.