Különleges hálószobát szeretne, de nem akar erre vagyonokat fordítani? Íme 5 könnyen kivitelezhető ötlet, ami luxust csempész a hálószobába! Csak néhány elvre kell odafigyelni (a legtöbb még csak pénzbe sem kerül), és néhány kiegészítőre, amelyekből jó minőségűt lehet vásárolni már elérhető áron is. Már egyetlen szerencsésen kiválasztott elem nagy változást hozhat: egy nagy felületű tükör, esetleg egy tükrös tolóajtó megnöveli a hálószoba terét, fényesebbé teszi, teljesen megváltoztatja a korábbi helyiség hangulatát.

tükör

Így lesz az unalmasból fantasztikus: a tükrös tolóajtó még egy menthetetlennek gondolt hálószobát is kihúz a bajból

  • Tükrös tolóajtó

Ha van olyan kiegészítő, ami a luxusérzet kiindulópontja, akkor az a nagy felületű tükör. Mivel egy átlagos lakásban nem igazán van lehetőség nagy tükröket elhelyezni, meg kell teremtsük a lehetőséget: ez pedig a tükrös tolóajtó.

Számtalan előnye van, soroljuk:

  • helytakarékos: a kis terek kedvence, ott is elfér, ahol egy hagyományos ajtó nem
  • a tükör növeli a teret, fénnyel tölti meg
  • egy nagyméretű, keretezett tükör mindenhol jól mutat ‒ a tükrös tolóajtó behozza a hálószobába ezt a luxust
  • az üveg ellenálló, nem koszolódik, nem karcolódik
  • kerülhet a gardróbra, de a gardróbszekrény ajtajára is

Luxushangulat és praktikum: kevés olyan tárgy van a lakásban, amivel két legyet üthetünk egy csapásra!

tükör

  1. Az éjjeliszekrény új arca

Az éjjeliszekrény rendkívül praktikus bútordarab, általában sok mindent rázsúfolunk: poharat, vizesflakont, kézkrémet, mobiltöltőt, félig kiolvasott könyveket. Ha azt szeretnénk, hogy a hálószoba elegáns legyen, ezeket a tárgyakat el kell tüntetni, legjobb az éjjeliszekrény fiók- vagy szekrényrészébe rejteni őket. A szabadon maradó felületen helyezzünk el dekoratív tárgyakat, például egy tálcára rendezve.

ejjeliszekreny

 

  1. A padló legyen mindig üres

Nincs az a rendetlenség, amelyik luxushangulatot tudna kelteni. Ezért a hálószoba padlóján ne tároljunk könyvkupacokat, magazinokat, és a kábeleket is rejtsük el a szem elől.

halószoba-padlo

 

  1. Jól megválasztott szobanövények

A leggyorsabb módja annak, hogy az átlagos hálószobából különlegeset varázsoljunk, a szobanövények ügyes kiválasztásában rejlik. Az egzotikus és színes cserépben tartható növények kiválóan teljesítik a feladatot. Mesés orchideák (választhatunk egy különleges, nem mindenhol kapható fajtát), hawaii pálma, sivatagi rózsa… aki szán egy kis időt a keresgélésre, igazi növénycsodákra bukkanhat.

szobanövény-2

 

  1. Kilincsek

Bár méretük miatt nem szoktak igazán szóba jönni, az ajtó- és bútorkilincsek, fogantyúk, fiókhúzók nagy szerepet játszanak a helyiség stílusának kialakításakor. Ha igényes hálószobát szeretnénk, fordítsunk rájuk figyelmet: gondoljunk rájuk úgy, mint a szoba ékszereire. Rengeteg típusból válogathatunk, a bútorok és maga a szoba is teljesen új arcot fog kapni egy egyszerű csere következtében!

kilincs

 

 

Valósítsa meg álmai hálószobáját!