epitett zuhanykabinMennyi luxus fér el egy kicsi fürdőszobában? Rengeteg! A titok ebben az esetben a jól megválasztott fürdőszobaberendezés, ami megalapozza az elegáns, luxuskategóriás hangulatot, és amihez a többi berendezés és kiegészítő kiválasztása már szinte gyerekjáték. Ez az alapdarab az épített zuhany.

Épített zuhany: a luxus kiindulópontja

Ahol kevés a hely, ott a fürdőkád szóba sem jöhet. Az épített zuhany az elsősorban praktikus választás, hiszen egyedi forma tervezésére is lehetőség van. Számtalan variáció létezik, minden alaprajzhoz ki lehet választani az ideális megoldást. A nagy üvegfelületek és a minimális fém szerelvények letisztult, elegáns jelleget kölcsönöznek a fürdőszobának.

Kis fürdőszobát nem könnyű tervezni, hiszen egyrészt praktikusnak kell lennie, másrészt azt sem szabad elfelejtenünk, hogy számtalanszor fogjuk használni ezt a helyiséget az évek során. Mindennek meg kell legyen a helye, és még mozogni is kell benne – jópár ötletre szükségünk lesz.

 

Mi kerül még a kicsi luxusfürdőszobába?

 

Falra szerelhető bútor

A kötelező tartozékokon kívül kiegészítőkre is szükség van. Praktikus megoldás falra szerelhető szekrényt választani, ami nem vesz el helyet, és vizuálisan tágítja is a teret.

 

pített Zuhanykabin-Tükör-Festett üveg1

 

Íves formák

Ha kevés a rendelkezésünkre álló tér, a lekerekített formákkal spórolhatunk. Az íves formák ugyanis kevesebb helyet foglalnak, mint szögletes társaik, és a sarkakba sem ütközünk bele.

Nagyobb minta a falon

A vastag, vízszintes csíkozás szélesebbnek mutatja a teret, mint valójában. A mintát átvihetjük a zuhanykabinra is, hiszen épített zuhany esetén az üvegpanelek dizájnját a megrendelő határozza meg. Választhat:

  •  Homokfúvással készült üveget: az így készült üvegek finom eleganciát képviselnek.
  •  Savmaratott üveget: exkluzív és elegáns. Gyakorlatilag bármilyen minta kialakítható. A savval kezelt felület homályosabb lesz, vagyis csökken az üveg átlátszósága.
  •  Festett üveget: a mintát festési eljárással is applikálhatjuk.

zuhanykabin

Tükör

Kis fürdőszobában egyenesen kötelező, mivel növeli a teret és annak fényességét. Ha a falon nincs hely, a bútorok előlapjára kerülhet. Rendkívül praktikus a kagyló feletti tükrös szekrény például, ahol a tükör mögött rengeteg kisebb tárgyat tárolhatunk. Minél nagyobb a tükör felülete, annál jobb.

 

tükör épített zuhanykabin

 

Törülközőtartó rúd az épített zuhany üveges falára szerelve

A rendelkezésünkre álló teret ki kell használni. Hasznosítsuk hát az épített zuhany falát! A törülköző ezentúl mindig kéznél lesz.

 

épített zuhanyfal

 

Csempésszen luxust a fürdőszobájába!