uvegfal

Elegáns és sokoldalúan praktikus térelválasztó: az üvegfal kültéren és beltéren egyaránt használható. Elsősorban olyan helyeken alkalmazzák, ahol fényes, levegős, tágas tereket szeretnének létrehozni. Az üveggyártás technológiájának fejlődésével az üveg ma már lehet hőszigetelő és hangszigetelő is, felszámolva ezzel az üveg korábbi hiányosságait.

uvegfal

Milyen előnyökkel jár egy üvegfal beszerelése?

 

Az üvegfal legfontosabb előnyei:

  • Természetes fénnyel tölti meg a lakást, az irodát. Fényesebb, tágasabb helyiségek, ez az üvegfal legnagyobb előnye. Térelválasztóként zseniális: akár ablak nélküli terek is leválaszthatók vele, mert az üvegen keresztül amúgy is kap majd természetes fényt. Gardrób, otthoni iroda, hálófülke: bátran megvalósíthatja régóta dédelgetett álmát, mert az üvegfal még a legkisebb lakást sem teszi zsúfolttá.
  • Minimális a helyigénye, a legkisebb lakásokban is bátran alkalmazható.
  • Időtálló. Karcmentes és ütésálló – évtizedek után is olyan az állapota, mintha vadonatúj lenne.
  • Könnyen takarítható. Kölünböző bevonatokkal még praktikusabbá tehető.
  • Létezik hő- és hangszigetelt, tűzálló változata is.
  • Energiatakarékos megoldás: mivel növeli a természetes fény mennyiségét, csökkenti a villamos energiára fordított költséget.
  • Nincs olyan belsőépítészeti stílus, amiben nem mutat jól: az üvegfal nem csak a modern, minimalista terekben mutat jól, a klasszikus, romantikus vagy rusztikus dizájnnak is javára válik.

 uvegfal

Milyen üvegből készül az üvegfal?

  • Edzett üveg
  • Ragasztott biztonsági üveg
  • Edzett-ragasztott kombináció is rendelhető

Az üvegfalnak rengeteg típusa létezik, amit elsősorban a felhasznált üveg típusa határoz meg. Az átlátszó, víztiszta megjelenés mellett használhatunk anyagában színezett és reflektív üveget. Az üveg lehet mintás is: savmaratással vagy homokfújással szinte bármilyen kép vagy minta felvihető.

További lehetőségeket jelent, hogy íves és egyenes kivitelben is szerelhető. Az üvegtáblák találkozásánál megfelelő szerelvények felhasználásával azt is el tudjuk érni, hogy a derékszögtől eltérő, tetszőleges szögben folytatódjon az üvegfal. Gyakorlatilag bármilyen formájú és ívű leválasztást tudunk alkalmazni.

A kivitelezhetőség és a műszaki megvalósíthatóság miatt fontos, hogy helyszíni felmérésen szakemberek döntsék el, megvalósítható-e az elképzelés. Megrendelőinknek fontos szakmai tanácsadással tudunk segíteni: mi valósítható meg, milyen formában, milyen egyéb lehetőségek vannak.

 uvegfal

Maximum mekkora lehet egy üvegfal?

Nincs semmilyen méretbeli korlátozottság: bármekkora felületű üvegfalat meg tudunk valósítani. A megvalósíthatóság műszaki feltételeinek tisztázásához feltétlenül szakemberre van szükség. Kérje szakembereink segítségét, mielőtt belevágna!

 

Miért ne élvezné Ön is az üvegfal előnyeit?