uvegajto

Miért olyan népszerű manapság az üvegajtó? Az üvegajtó mára elterjedt nyílászárótípussá vált. Családi házak, szállodák, irodák, éttermek – legyen az bejárati vagy beltéri ajtó, az üvegajtó elegáns és stílusos megoldást jelent. Ráadásul olyan előnyös tulajdonságai vannak, amelyek bármelyik családi ház vagy iroda hasznára válnának. Az alábbiakban felsoroljuk a 3 fő érvet, ami miatt érdemes üvegajtót választani.

uvegajto

3 nyomós érv, ami az üvegajtó mellett szól

  1. Extra természetes fény
   Az üvegajtó jelentős mennyiségű természetes fényt enged be a helyiségbe. A természetes fényről kimutatták, hogy hatással van a hangulatra és a viselkedésre, hozzájárul a kiegyensúlyozott hangulathoz. Pihentetőbb a szemnek is. Teljesen más érzés egy természetes fénnyel elárasztott szobában tartózkodni, mint egy sötét, zárt helyiségben. Különösen télen jön jól az extra fénymennyiség, amikor több időt vagyunk kénytelenek a négy fal között tölteni.Az ingatlanügynökök tudják, egy fényes, világos lakást sokkal könnyebb eladni. Ha a házának, lakásának van udvara, terasza, érdemes üvegajtóval megoldani a közlekedést, mert jelentős mennyiségű természetes fényt nyerhet a segítségével. Igazából, minél nagyobb az üvegfelület, annál nagyobb a nyereség: olyan lesz a hatása, mintha a természet belépne a szobába.
  2. A spórolás egyik módja
   Az üvegajtó segítségével energiamegtakarítást valósíthat meg. Ha megfelő mennyiségű természetes fény áramlik be, akkor nap közben nem kell mesterséges világítást használni. Ezáltal nappal kevesebb energiát fog fogyasztani.
  3. Nagyobb, nyitottabb terek
   A tömör fallal vagy ajtólappal ellentétben az üvegből készült ajtó vizuálisan nem zárja le a teret. A helyiség nem ér véget az ajtónál, a szoba nagyobbnak tűnik. Még a szűk helyiségek, például a folyosók is tágasabbnak, levegősebbnek tűnnek, ha üvegajtókat használunk.

uvegajto

Olyan helyiségekbe is juttathat fényt, amelyeknek nincs ablaka: gardróbok, hálófülkék. Az üvegajtó segítségével átrendezheti a lakását, tágasabb, levegősebb tereket hozhat létre, jobban használható felosztást alakíthat ki – például egy gardróbbal, ami megoldja összes tárolási igényét.

Az üvegajtó az a lakberendezési trend, ami meg fogja változtatni a lakását: fényesebb, tágasabb lesz. Sokkal jobban fogja érezni magát otthon.